ဒီေန႔ေတာ႔ ဂံုးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး သေဘၤာသီးနဲ႔ ေထာင္းပါတယ္ ဂံုးကျပဳပ္ျပီးသားေလးေြ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ထပ္ျပဳပ္စရာ မလိုဘဲ ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႔ ေဆးေပးရင္ရပါတယ္ ဂံုးအစိမ္းကို သံုးမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ျပဳပ္ေပးရန္ လိုပါတယ္။
အားလံုးျပင္ဆင္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႔ ရာသီဥတုနဲ႔ လိုက္ဖက္ျပီး အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္တဲ႔ းနည္းေလး တစ္မ်ဳိးကို ထပ္မံျပီး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ဂံုး - အေကာင္ ၅စခန္႔
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု (ဂဏန္းျပဳပ္ရန္)
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕(သို႔ ) အလံုးၾကီးၾကီး တလံုး
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
ျပင္ဆင္ပံု
- သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ။
- ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီးကို သံုးပါက ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ။
- ဂံုးကိုေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ။
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဂံုးႏွင္႔ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ထည္႔ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ။
- ျပဳပ္ထားေသာ ဂံုးျပဳပ္ေရခမ္းတာနဲ႔ အေအးခံေပးထားပါ။
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ သေဘၤာသီးႏွင္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
- အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
- ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
- မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ။
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ။
- သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၅ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္။
- သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္။
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ဂံုးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။
- ေမႊေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ဂံုး သေဘၤာသီးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment