အခ်ဳိပြဲအတြက္ ဒီေန႔ေတာ႔ ကန္စြန္းဥနဲ႔ အုန္းႏို႔ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလး က်ဳိျဖစ္ပါတယ္ က်ဳိနည္းေလးက အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ကိုယ္အသံုးျပဳမဲ့ ကန္စြန္းဥမ်ားက ႏူးခ်ိန္မတူႏိူင္တဲ႔အတြက္ ကန္စြန္းဥ ျပဳပ္ခ်ိန္ အေပၚမွာ မူတည္ျပီး ခ်င့္ခ်ိန္ကာ ျပဳပ္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းဥ - အေရာင္ သံုးမ်ဳိး
- အုန္းႏို႕ - ၄၀၀ မီလီမီတာ (ready made အုန္းႏို႕ဗူးကို သံုးထားပါတယ္ )
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းေမာက္ေမာက္ (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- အုန္းသီးဖတ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ - လိုသေလာက္သံုးပါ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - ၁၂၀၀ မီလီမီတာ (အုန္းႏို႔ႏွင္႔ေရာက်ဳိရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ကန္စြန္းဥကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ကို ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ျပင္ထားပါ။
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႔ ကန္စြန္းဥ တစ္မ်ဳိးစီကို သပ္သပ္စီ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ကန္စြန္းဥ ႏူးမႏူးကို ဆယ္ၾကည္႔ျပီး အရမ္းမႏူးခင္ ဇကာတစ္ခုႏွင္႔ ဆယ္ေပးပါ
- ဆယ္ျပီးတာနဲ႔ အသင္႔ျပင္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ထဲထည္႔ျပီး လွိမ္႔ေပးပါ
- ထိုနည္းအတိုင္း က်န္ေနေသာ ကန္စြန္းဥ ႏွစ္မ်ဳိးကိုလဲ ျပဳလုပ္ေပးပါ
- အသံုးေသာ ကန္စြန္းဥမ်ား တစ္ခုႏွင္႔တစ္ခု မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ ကန္စြန္းဥျပဳပ္ခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ
- ကန္စြန္းဥမ်ား အဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ အုန္းႏို႔ သၾကား ဆားႏွင္႔ေရတို႔ထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိေပးပါ
- အုန္းႏို႔မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ လူးထားေသာ ကန္စြန္းဥမ်ားႏွင္႔ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ေလးမိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ကန္စြန္းဥ အုန္းႏို႔က်ဳိ ခ်ဳိခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment