ဒီေန႔ေတာ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြကို ေထာင္းထားျပီး မ်ွစ္ေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မ်ွစ္ - ဆယ္ေခ်ာင္း
- ပုဇြန္အေကာင္ေသး - 200 g
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္ မႊာ
- ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ေျခာက္ေတာင္႔ခန္႔
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းႏွင္႔ အျမွီးမ်ားကို ျဖဳတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဳ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကို မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ
- မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးကိုခန တြန္းထားကာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း ထည္႔ျပီး ေလးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- မန္က်ည္းသီးစိမ္း အေရာင္ေျပာင္းသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ သံုးမိနစ္ေလာက္ေနရင္ မွ်စ္ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕မ်ွစ္ အရသာမွဳန္႔ ဆား ငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ ဆီလည္ေရလည္ အေနအထား ရလာတဲ႔နဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္မန္က်ည္းသီးစိမ္း ဆီလည္ေရလည္ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment