Thursday, 13 August 2020

မ်ွစ္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းဟင္း

ဒီေန႔ေတာ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြကို ေထာင္းထားျပီး မ်ွစ္ေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မ်ွစ္ - ဆယ္ေခ်ာင္း
  2. ပုဇြန္အေကာင္ေသး - 200 g
  3. မန္က်ည္းသီးစိမ္း ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္ မႊာ
  6. ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - စားႏိူင္သေလာက္ 
  7. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ေျခာက္ေတာင္႔ခန္႔
  8. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  11. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  12. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  2. ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းႏွင္႔ အျမွီးမ်ားကို ျဖဳတ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဳ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကို မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းထားပါ
  6. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထား​ပါ
  7. မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  8. ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္
  • အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးကိုခန တြန္းထားကာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • မန္က်ည္းသီးစိမ္း ထည္႔ျပီး ေလးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မန္က်ည္းသီးစိမ္း အေရာင္ေျပာင္းသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ သံုးမိနစ္ေလာက္ေနရင္ မွ်စ္ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕မ်ွစ္ အရသာမွဳန္႔ ဆား ငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္ကို ​ေရျမဳပ္​​ေအာင္​ထည္​႔ကာ အဖံုးအုပ္​ျပီး တည္​​ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ ဆီလည္ေရလည္ အေနအထား ရလာတဲ႔နဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္မန္က်ည္းသီးစိမ္း ဆီလည္ေရလည္ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment