Friday 5 June 2020

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္




ေဆာင္းရာသီေလးေရာက္လာျပန္ေတာ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးေတြကို ေၾကာ္စားသုပ္စား အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားခ်င္လာတာနဲ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းကိုသြားျပီး ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ေလးေတြ ဝယ္လာကာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလး ထည္႔ျဖစ္ျပန္ပါတယ္။

ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည္႔နည္းေတြကိုေတာ႔ http://mmlazp.blogspot.com/2020/06/blog-post_4.html   https://mmlazp.blogspot.com/2015/10/blog-post_271.html ,  https://mmlazp.blogspot.com/2019/11/blog-post_37.html , https://mmlazp.blogspot.com/2018/04/blog-post_8.html , https://mmlazp.blogspot.com/2015/11/blog-post_6.html ဒီလင္႔ေလးေတြမွာ တင္ေပးထားပါတယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည္႔နည္းေတြက အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိၾကပါတယ္ မိမိတို႔ အဆင္ေျပမဲ႔ နည္းေလးေတြနဲ႔ အခ်ဥ္ထည္႔ႏိူင္ၾကပါတယ္ အခုကေတာ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းခန္႔
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ငရုတ္သီးစိမ္း - ရွစ္ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးရန္)
  4. ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  5. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ (အေတာင္႔လိုက္ ထည္႔ေၾကာ္ရန္)
  6. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  7. ရွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  8. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ခ်ဥ္ထဲမွ ထမင္းမ်ားကို မစားခ်င္ပါက ဖယ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ရွမ္းနံနံကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္လွီးထားပါ
  4. နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  5. ငရုတ္သီးစိမ္း ရွစ္ေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. ခရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ အညွာေျခြထားပါ
  7. ဆီ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  8. ဒယ္အိုးထဲကို ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ 
  9. ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ ႏွင္႔ လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  11. ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႔ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
  13. အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  14. ျပီးတာနဲ႔ ရွမ္းနံနံ နံနံပင္ႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင္႔လိုက္တို႔ကို ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  15. ထမငၤးျမိန္ျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းကာ အရသာ အလြန္ရွိလွေသာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment