ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည္႔နည္းေတြကိုေတာ႔ http://mmlazp.blogspot.com/2020/06/blog-post_4.html https://mmlazp.blogspot.com/2015/10/blog-post_271.html , https://mmlazp.blogspot.com/2019/11/blog-post_37.html , https://mmlazp.blogspot.com/2018/04/blog-post_8.html , https://mmlazp.blogspot.com/2015/11/blog-post_6.html ဒီလင္႔ေလးေတြမွာ တင္ေပးထားပါတယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည္႔နည္းေတြက အမ်ဳိးမ်ဳိး ရွိၾကပါတယ္ မိမိတို႔ အဆင္ေျပမဲ႔ နည္းေလးေတြနဲ႔ အခ်ဥ္ထည္႔ႏိူင္ၾကပါတယ္ အခုကေတာ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ငရုတ္သီးစိမ္း - ရွစ္ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးရန္)
- ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ (အေတာင္႔လိုက္ ထည္႔ေၾကာ္ရန္)
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ရွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ထဲမွ ထမင္းမ်ားကို မစားခ်င္ပါက ဖယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ရွမ္းနံနံကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္း ရွစ္ေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ခရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ အညွာေျခြထားပါ
- ဆီ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲကို ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းရံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ ႏွင္႔ လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ထည္႔ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ရွမ္းနံနံ နံနံပင္ႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင္႔လိုက္တို႔ကို ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ထမငၤးျမိန္ျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းကာ အရသာ အလြန္ရွိလွေသာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment