ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးသံပုရာေပါင္း ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲံ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ ငါးေပါင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ငါးေပါင္းေနတုန္းမွာ ငါးေပါင္းခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ သြင္းရန္အတြက္ ေဆာ႔စ္ကိုအဆင္သင္႔ ျပင္ထားေပးဖို႔ကိုလဲ မွာလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးေပါင္းရန္အတြက္
- ငါး - 500 g
- ရွမ္းနံနံ - အေနေတာ္ ႏွစ္ပင္
- စပါးလင္ - ႏွစ္ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ငါးေပါင္းျပီး ဟင္းပြဲအရသာစပ္ရပ္အတြက္
- Fish Sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ခြန္ႏွစ္မႊာခန္႔
- နံနံပင္ - ႏွစ္ပင္ခန္႔
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- သံပုရာသီး - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးသာသာ
ငါးအေပၚဆမ္းရန္ အရသာစပ္ရန္
- သံပုရာသီး တစ္လံုးကို ေရဆးကာ အကြင္းလိုက္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေနာက္ထပ္ သံပုရာသီး တစ္လံုးကို အရည္ညွစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးေသးေသး တစ္လံုးမွာ ဆား သၾကား သံပုရာရည္ ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွင္႔ ေရတို႔ကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို အရည္ခြံႏွင္႔အတူ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔နဲ႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး အရင္းပိုင္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- ရွမ္းနံနံကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
- ငါးရဲ ႔ဗိုက္ထဲမွာ လွီးထားေသာ ရွမ္းနံနံႏွင္႔ စပါးလင္တို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
- ငါးပါးစပ္ထဲမွ ဗိုက္ထဲအထိ စပါးလင္ အဖ်ားပိုင္းေလးေတြကို ထိုးထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲကို ေပါင္းခံခံုႏွင္႔ ဇကာတို႔ကို ထည္႔ေပးျပီး ေရတစ္ဝက္နီးပါး ထည္႔ေပးပါ
- ေပါင္းခံဇကာ အေပၚကို အပူခံေသာ ေႂကြပန္းကန္ တစ္ခုထဲမွာ အရသာ နယ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပီး တင္ေပးပါ
- ငါးပန္းကန္ ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အိုးအဖံုးကို အုပ္ေပးကာ steam ခလုတ္ကိုႏွိပ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ ေပါင္းေပးပါ
- ဆယ္မိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ အိုးထဲမွ ေလကုန္ေအာင္ ထုတ္ျပီးေပးကာ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းထားေသာ ငါးပန္းကန္ထဲကို သံပုရာကြင္းမ်ား တင္ေပးထားပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိထားေသာ အရသာစပ္ထားေသာ အရည္ကို ငါးအေပၚ ေလာင္းခ်ဖို႔ ျပင္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းအရသာ အရည္ကို ပူေနတုန္း ငါးေပါင္းပန္းကန္ထဲကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းခ်ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ သံပုရာ ငါးေပါင္း ေမႊႊးေမႊးေလးကို ခပ္ပူပူေလး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။မာမာေပါင္းထားေသာ ေပါင္းအိုးမ်ဳိးႏွင္႔ မေပါင္းဘဲ အိုးအၾကီးထဲေရထည္႔ကာ ေပါင္းခံဇကာတင္ေပးျပီး ငါးပန္းကန္ေပၚ တင္ေပးျပီး ေပါင္းပါက မိနစ္သံုးဆယ္ခန႔ ေပါင္းေပးရင္ ရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment