ကိုရီးယား မွဳိေလးေတြ ဝယ္လာျဖစ္တာနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ေရာကာ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တစ္မယ္ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ပင္စိမ္းရြက္ေလး အုပ္ကာ ခ်က္ထားတာမို႔ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းျဖဴ - လက္တစ္ဆုတ္သာသာ စည္းထားေသာအစည္း တစ္စည္း
- ကိုရီးယားမွဳိ - ႏွစ္ပြင္႔
- ပင္စိမ္းရြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးဖယ္ငဆုတ္ - ဆယ္ခုခန္႔
ျပင္ဆင္ပံု
- ကန္စြန္း႐ြက္ကို တစ္ပင္ခ်င္း ထက္ဝက္ျခမ္းကာ သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- မွဳိကိုေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပင္စိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ငါးဖယ္ငဆုတ္ကို ေၾကာ္ျပီး အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- မက်ည္းသီး အမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ား လွီးထားေသာ မွဳိမ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ ငါးဆုတ္ေၾကာ္ကိုထည့္ကာ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးမွည္႔ အႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပင္စိမ္းရြက္ အုပ္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ထမင္းမိန္ေစတဲ့ မွဳိ ကန္စြန္း႐ြက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ပူပူေလးကို ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment