ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ျပည္ၾကီးငါး အေကာင္ေသးေသးေလးေတြနဲ႔ ဆန္ျပားေၾကာ္ပါတယ္ ေၾကာ္ျပီးျပီးခ်င္း ပူပူေလးစားရင္ အရမ္းဘဲ ေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပား - တစ္ရုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တစ္လံုးစာ
- ျပည္ၾကီးငါး - အေကာင္ေသး 200 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - အေနေတာ္ တစ္ပင္
- ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ႏွစ္ပင္
- တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ဘဲဥ - တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပည္ၾကီးငါး သန္႔စင္ပံု
- ျပည္ၾကီးငါး ကိုယ္လံုးထဲမွ သည္းေျခအိတ္ ပလပ္စတစ္ျပားႏွင္႔ အစာအိတ္တို႔ကို ဖယ္ေပးပါ
- သည္းေျခအိတ္ကို ထုတ္ရာမွာ ေပါက္မထြက္သြားေအာင္ သတိထားျပီး ထုတ္ေပးပါ
- ျပည္ၾကီးငါးရဲ႔ ေခါင္းပိုင္းဖက္မွ မ်က္ေစ႔ႏွင္႔ သြားေနရာတို႔ကို ဖယ္ေပးပါ
- မလိုတာေတြ ဖယ္ျပီးတာနဲ႔ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ျပည္ၾကီးငါးကို အဆင္သင္႔ ထားေပးပါ
- ဆန္ျပားႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႔ ေရစစ္ထားတဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေ ၾကာ္ေပးပါ
- ျပည္ၾကီးငါးကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္မွလြဲျပီး က်န္ေနေသာ အသီးအရြက္မ်ားတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ဆန္ျပားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကို ထဲ႔ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ေပးပါ
- ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပူပူလူလူေလး သံုးေဆာင္ပါက အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ျပည္ၾကီးငါး ဆန္ျပားေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment