ေအးရွန္းဆိုင္ကို ေစ်းသြားဝယ္ရင္း ပလို႔ေျပာင္းဖူးေလးေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာျပီး ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္။
ေျပာင္းဖူးက အစိမ္႔အရသာဖက္ႏြယ္သလို ေစးထန္းတဲ႔ အရသာလဲ ရွိတဲ႔အတြက္ စားလို႔အရမ္း ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပလို႔ ေျပာင္းဖူး - ႏွစ္ဖူး
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုးခန္႕
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ခပ္ေသးေသး တစ္ခဲ
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္ဥ -၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျပာင္းဖူးကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး ဓါးႏွင့္လွီးခ်ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာကာ အေနေတာ္ စိတ္ေပးထားပါ
- က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ ရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ထန္းလ်ွက္ခဲႏွင္႔ ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ထားပါ
- ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲမွာ ေျပာင္းဖူးေထာင္းကိုထည့္ကာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေပးျပီး ေျပာင္းဖူးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment