ျမန္မာျပည္က ျပန္ေရာက္လာတည္းက ၾသစီမွာ ေတာမီးေတြက ဆီးၾကိဳေနေလေတာ႔ ထမင္းဟင္းလဲ ေကာင္းေကာင္း မခ်က္ႏိူင္ ဘေလာ႔ဆီလဲ မဝင္ႏိူင္ခဲ႔ျပန္ပါဘူး။
ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုေလး နည္းနည္းေလး ေအးခ်မ္းသြားတာနဲ႔ ဆန္ျပားဖတ္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ထိုင္းစတိုင္လ္ အစပ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ပူပူေႏြးေႏြး စားတဲ႔အခါ အရမ္းဘဲ ေကာင္းလြန္းလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားဖတ္ - 150 g
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင့္
- ကိုက္လံ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ပင္
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္ခန္႔
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဘေဘီေျပာင္းဖူး - ငါးဖူး
- ပဲပင္ေပါက္ - လက္တစ္ဆစ္စာ
- ေရႊပဲသီး - ငါးေတာင္႔
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ေမႊး - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ၾကက္ဥ - တလံုး
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ျပားဖတ္နဲ႔အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေရႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ျပီး ေရေဆးကာ ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ကိုက္လံကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္တို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနံ႕ ေမႊးလာပါက ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ပဲသီး မံုလာဥနီ ဘေဘီေျပာင္းဖူး ေဂၚဖီႏွင္႔ ကိုက္လံတို႕ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဆား ငံျပာရည္အၾကည္ ႏွမ္းဆီေမႊး ခရုဆီ ငံျပာရည္ေမႊးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဆန္ျပားဖတ္ ေရာေၾကာ္၍ ေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံႏွင္႔ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကိုထည့္ျပီး အားလံုးကို ေရာေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
- အသားမပါေပမဲ႔ အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ျပားဖတ္ အစပ္ေၾကာ္ေလးကို စားသံုးဖို႔ ျပင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment