ဒီတခါေတာ႔ မံုလာဥနီေလးေတြ ဝယ္လာတာ မ်ားေနတဲ႔အတြက္ ဆႏြင္းမကင္းေလး ဖုတ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ စားလိုႊအရမ္းေကာင္းျပီး အခ်ဳိပြဲ ျပင္လို႔လဲ အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ မုန္႔တမ်ဳိးပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥနီ - 1 kg
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ - 120 g
- ေရႊၾကည္မွဳန္႔ - 60 g
- သၾကား - 150 g (အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ)
- ေထာပါတ္ - 150 g
- အုန္းႏို႔ - 150 g
- ေရ - 150 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဘိန္းေစ႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အုန္းသီးမွဳန္႔ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဘန္း - တခု
ျပင္ဆင္ပံု
- မုန္လာဥနီကို အခြံခြာတဲ႔ဒါးႏွင္႔ အခြံမ်ားခြာေပးကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အမ်ွေလးမ်ား ရလာေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
- မုန္႔ဖုတ္မည္႔ ဗန္းကို ေထာပါတ္ဆီႏွင္႔ သုတ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဘိန္းေစ႔မွလြဲျပီး က်န္တဲ႔ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မကပ္တဲ႔ အိုးတလံုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးျပီး တည္ထားေသာ အိုးထဲမွာ မံုလာဥနီ မုန္႔သားထဲမွ ေထာပါတ္ဆီ ျပန္တက္လာတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ေထာပါတ္ဆီ ျပန္တက္လာပါက မုန္႔ဖုတ္မည္႔ ဗန္းထဲသို႔ ထည္႔ေပးပါ
- မုန္႔သားထည္႔ေနစဥ္ မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္ကို ညီေစရန္ လိုက္ဖိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႔သားအေပၚမွာ ဘိန္းေစ႔မ်ားကို ျဖန္႔ထည္႔ေပးပါ
- အဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲမွာ တမိနစ္စီ ၈မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေပးပါ
- မုန္႔ဖုတ္တဲ႔အခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ မီးဖိုအျပင္ဖက္ ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံေပးပါ
- မုန္႔သားေအးသြားတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး အခ်ဳိပြဲအတြက္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
- မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုနဲ႔ မဖုတ္ဘဲ oven နဲ႔ ဖုတ္ပါက 200 c ႏွင္႔ ၁၀မိနစ္ေလာက္ က်ဳိျပီးဖြင္႔ထားျပီး ၂၅မိနစ္ေလာက္ ဖုတ္ေပးပါ
- မုန္႔ဖုတ္ခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး မီးဖိုထဲက လက္က်န္အပူရွိန္ႏွင္႔ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ထားပါ
- ျပီးမွ အျပင္ကို ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
- မုန္႔သားကို လွီးျပီးတာနဲ႔ အခ်ဳိပြဲအတြက္ ျပင္ဆင္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment