ဒီတခါေတာ႔ ဂဏန္းေလးေတြကို ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး မဆလာနံ႔ ေမႊးေနတဲ႔ အရသာေလးရေအာင္ ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂဏန္း - အေကာင္ၾကီးၾကီး သံုးေကာင္
- ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အစပ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္းတက္ - လက္တဆစ္စာ
- ၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂဏန္းကို ပံုပါအတိုင္း မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ေရေဆးေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို ပိုင္းထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို အခံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီးအစပ္မွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တုိ႔ႏွင္႔ ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဂဏန္း ဆား အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ ငံျပာရည္တို႔ထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းႏွင္႔ မဆလာတို႔ကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ဂဏန္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ပထတရည္ မခမ္းတခမ္း အခ်ိန္အထိ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အခ်ိန္မွာ ေနာက္ထပ္တရည္ ဂဏန္းျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ မက်ည္းသီးအႏွစ္ႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ထည္႔ကာ ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ဂဏန္းမဆလာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment