Tuesday, 2 July 2019

ဂဏန္းမဆလာဟင္း











ဒီတခါေတာ႔ ဂဏန္းေလးေတြကို ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး မဆလာနံ႔ ေမႊးေနတဲ႔ အရသာေလးရေအာင္ ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ဂဏန္း - အေကာင္ၾကီးၾကီး သံုးေကာင္
  2. ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္
  3. ငရုတ္သီး အစပ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္ဥ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
  6. ခ်င္းတက္ - လက္တဆစ္စာ
  7. ၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  8. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  9. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု



  1. ဂဏန္းကို ပံုပါအတိုင္း မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ေရေဆးေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို ပိုင္းထားေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို အခံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္သီးအစပ္မွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔တုိ႔ႏွင္႔ ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းေပးပါ
  3. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  4. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဂဏန္း ဆား အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ ငံျပာရည္တို႔ထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  5. အဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းႏွင္႔ မဆလာတို႔ကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  7. ဆီသတ္နံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ဂဏန္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  8. အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  9. ေရ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ပထတရည္ မခမ္းတခမ္း အခ်ိန္အထိ တည္ေပးပါ
  10. ေရမခမ္းခင္ အခ်ိန္မွာ ေနာက္ထပ္တရည္ ဂဏန္းျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
  11. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ မက်ည္းသီးအႏွစ္ႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ထည္႔ကာ ဆက္တည္ေပးပါ
  12. ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  13. ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ဂဏန္းမဆလာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment