ဒီေန႔ေတာ႔ ရာသီဥတုကလဲ အရမ္းေအးတယ္ ဘာလုပ္စားၾကရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ စဥ္းစားမိရင္းက ဂဏန္းေကာ္ေၾကာ္ေလး စားခ်င္စိတ္ ေပါက္သြားပါတယ္။
ဒါနဲ႔ဘဲ ဂဏန္းသားေလးေတြနဲ႔ ေကာ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာ္မႈန္ ့ (Tapioca Starch / Corn Starch ) - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
- အာလူးမွဳန္႔ ( Potato Starch ) - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဝက္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ဂဏန္းသား - တစ္ဆယ္သား
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႔
- ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
- မုန္လာဥနီ - တစ္ဥ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း
- ဂဏန္းကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာကာ အသားမ်ားယူျပီးး ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ စင္းထားေသာ ဂဏန္းသား တ႐ုတ္မဆလာ ပဲငံၿပာရည္အက်ဲႏွင္ ့ဆား တို႔ကိုထည့္ၿပီး အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- မုန္လာဥနီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေပးပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
- ေကာ္မႈန္႔ကို ေရႏွင္႔ေဖ်ာ္ထားေပးပါ
- ၾကက္ဥကို ခေလာက္ထားေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ဂဏန္းအသားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
- ဂဏန္းအသားမ်ား လံုးခဲမသြားရေအာင္ သစ္သားေယာင္းမႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ခ်ေေပးပါ
- ဂဏန္းအသားမ်ား က်က္ေလာက္တာနဲ႔ မုန္လာဥနီႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္ရည္ကို သမေအာင္ျပန္ေမႊၿပီး အိုးထဲကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ
- ေကာ္ရည္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အိုးမကပ္ေစရန္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ေမႊေနရင္းကေန ေကာ္ရည္မ်ား အေရာင္ၾကည္ၾကည္ေလး ၿဖစ္လာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို ထည့္ေမႊျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥမ်ား အဖတ္ေလးေတြ ျဖစ္လာျပီး က်က္လာျပီဆိုတာနဲ႔ အရသာ အရမ္းရွိတဲ႔ ေကာ္အေပ်ာ႔ေၾကာ္ကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment